Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
14 feb

V prvej časti nášho mini seriálu o krbových vložkách ste sa dozvedeli informácie o materiáloch, z ktorých sú vyrobené, následne sme vám ukázali rôzne typy presklenia, ktoré môžete pri svojej krbovej vložke zvoliť.  V poslednej časti vám prinášame zvyšné informácie, ktoré uľahčia výber vašej krbovej vložky.

Jeden či dva plášte?

Tento pojem síce momentálne ustupuje na dôležitosti, keďže vhodnou konštrukciou stavby krbu vieme teplo efektívne rozvádzať z jednoplášťa aj z dvojplášťa.“ Pre úplnosť však tento pojem spomenieme.

Jednoplášťové krbové vložky jednoducho nemajú po svojom obvode „ príslušenstvo“ , tzn. druhý plášť z pozinkovaného plechu a osadenými prírubami s otvormi pre rozvod vzduchu izolovanými potrubiami.

Dvojplášťové krbové vložky volíme vtedy, ak od krbu očakávame, že bude vyhrievať viac miestností teplovzdušným rozvodom. To sa deje pasívne bez ventilátora alebo aktívne s ventilátorom. Na rozvod tepla môžeme využiť špeciálne, teplu odolné ventilátory. Ich súčasťou je aj zariadenie, tzv.  bypass, ktorý nám teplo spoľahlivo rozvedie. Musíme však počítať s o niečo väčšou hlučnosťou v objekte.

Aké súčasti krbových vložiek sú ešte dôležité pre zvýšenie jej efektivity?

Otváranie -  najmä v poslednom období sa tešia obľube krbové vložky s výsuvným otváraním dohora. Vložka je nielen estetickejšia, ale takisto sa vyhnete zbytočnému zadymeniu miestnosti.

Dvojité presklenie -  vďaka tejto súčasti „ujde“ menej tepla cez presklenie a ostane ho viac na akumuláciu a vyhriatie miestnosti aj po vyhasnutí ohňa.

CPV – centrálny prívod vzduchu  na horenie , privádzaný do ohniska vložky  z exteriéru – dôležité najmä v nízkoenergetických domoch, pretože znižuje vzduchové zaťaženie miestnosti s krbom napr. rekuperáciou alebo digestorom.

Izolácia – tepelná izolácia výmenníka teplovodnej vložky zvýši množstvo tepla, ktoré je odovzdané do teplovodného výmenníka. Zvýšime tým účinnosť vložky a určitom zmysle celej stavby.

Viac informácií o krbových vložkách vám radi poskytneme osobne a takisto vám ochotne pomôžeme pri výbere toho správneho krbu do vášho obydlia.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia