Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
07 feb

Keď už sme sa rozhodli pre konkrétny materiál, z ktorého bude naša krbová vložka pozostávať, nasleduje otázka typu presklenia. Trh dnes ponúka mnoho možností a keď si vyberiete špecialistu kachliara, odborne Vám poradí a pomôže pri rozhodovaní.

Kde bude krb umiestnený?

Umiestnenie krbu zvažuje už projektant domu , v projektovej fáze. Potom toto umiestnenie  z veľkej časti určí aj to, aký typ presklenia bude pre krbové dielo vhodné. Môže to byť ale aj naopak, že Vami zvolené presklenie určí umiestnenie krbu.

Najjednoduchším a najčastejším riešením je čelné rovné sklo. Najnovší trend je rohové sklo, kde oheň pozorujeme v oveľa väčšom uhle , prípadne zakrivené sklo pri oblúkových vložkách. Podľa presklenia vložky krb získava svoj „podstatný tvar“, nie je to však podmienka.

Umiestňujete krb do rohu? Pri tomto umiestnení , je trendovým a obľúbeným riešením je bočné presklenie.  Vďaka tomu, že krbová vložka je presklená z prednej aj bočnej časti ( bočné presklenie môže byť zľava alebo sprava), máte na oheň výhľad skoro z každého miesta v miestnosti. Bočné presklenie je súčasťou prevažne modernejšie ladených interiérov.

Máte dostatok priestoru?

Ak sa chystáte umiestniť krb do väčšej miestnosti, alebo chcete pohľadovo prepojiť dve miestnosti, veľmi efektným a moderným riešením je obojstranný krb.  Oheň pri tomto type krbu môžete sledovať z dvoch protiľahlých strán. Takto vystavané dielo je mnohokrát využité ako oddeľovací prvok interiéru . Mnoho klientov, ktorí preferujú otvorený priestor, využíva obojstranný krb pre rozdelenie obývacej a jedálenskej časti, prípadne obývačky a kuchyne. Nemusíte tak riešiť výstavbu stien, priestor sa zväčší a zároveň mu dodáte punc originality.

Panoráma v miestnosti

Medzi novinky v dizajne presklenia krbových vložiek patrí takisto panoramatická krbová vložka. Oheň sledujete prakticky z troch strán a viacerých uhlov. Tento efektný prvok v interiéri má však aj svoju nevýhodu. Keď zohľadňujeme tvar krbu a tvar krbovej vložky, okolo vložky prúdi menej vzduchu, čím sa aj menej vzduchu „obtiera“ o obstavbu krbu. Väčšie množstvo tepla vysála práve cez presklenie a menej tepla ostane na akumulovanie a výkon krbu resp. účinnosť , je o niečo nižšia. Trojstranná vložka , je teda prevažne dizajnový kúsok v architektúre.

Aj v tomto prípade však platí, že dobrý kachliar dokáže vhodne zvolenými materiálmi obstavby a spôsobom konštrukcie dosiahnuť maximum účinnosti kachliarskeho diela.

 

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia