Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
20 jún

V predchádzajúcom blogu sme vám poradili, aké palivo do krbu vybrať aj akým spôsobom pristupovať k jeho čisteniu. Dnes by sme sa s vami radi podelili o to, ako udržiavať krbové sklá čisté a na čo si dávať pozor po ukončení vykurovacej sezóny.

Rozlúčte sa so zanesenými sklami

Pre zanesené sklá máme pre Vás špeciálne čističe skla na krbové vložky a kachle. Na trhu nájdete „suché“ čističe –   napr. Atmosfire alebo „mokré“ - napr. Fuego. Keď nemáte čistič poruke, na krátky čas postačí aj zmiešaný popol s vodou na kašičku. Tento rozmiešate, nanesiete hubkou na sklo , umyjete čistou vodou, vyleštíte kuchynskými vreckovkami.

Zanáša sa vám krbové sklo príliš často?  Dôvodom môže byť :     

  • Málo vzduchu na horenie, čiže malý prierez potrubia, ktorým vzduch privádzate  
  • Prílišné privieranie klapky „vzduchu“ , len aby sme ušetrili na palive, z čoho plynie nízka teplota v ohnisku. Sadze na skle vtedy  tzv. „nevyhárajú“.
  • Drevo na kúrenie je málo vyschnuté – ideálna vlhkosť dreva je do 20% , kedy 1 kg dreva obsahuje 0,2 kg „vody“ a zvyšok 0,8 kg dreviny.  Čím menej vody , tým je viac dreviny je určenej na zhorenie.
  • Externý prívod vzduchu je otvorený príliš dlho. Vtedy drevo rýchlo horí, podstatná časť „vyletí“ komínom a menšia časť  zostane v ohnisku. Naplno otvorený externý prívod vzduchu používame na rozhorenie paliva a potom vzduch regulujeme.

Čisté sklo je laická známka toho , že „vieme “ kúriť, teda vieme regulovať vzduch, vieme ovládať ohnisko a máme suché palivo.  

Skontrolujte krb po vykurovacej sezóne

Po zime odporúčame vyčistiť váš krb detailnejšie, aby vám dobre slúžil aj nasledujúcu sezónu. Kompletne preto prezrite stav vykurovacieho telesa:

  • Skontrolujte stav tesnenia dvierok
  • Skontrolujte stav samotného ohniska - výmurovka ohniska, deflektor v ohnisku
  • Odstráňte nečistoty v krbe  -  zbavte krb nečistôt utretím alebo povysávaním prachu a nečistôt. Zostatkový popol po sezóne povysávajte , nech nenasáva prebytočné vlhko, ktoré neskôr môže  spôsobiť koróziu krbovej vložky, pecnej vložky alebo kachlí.
  • Postarajte sa o komín. Pomocou hlavice - striešky na komíne zaistite, aby sa do krbu nedostal dážď. Dajte si skontrolovať komín kominárom alebo komínovým technikom pracujúcim vo vašom bydlisku.

 

 

 

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia