Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
23 nov

Pred stavbou krbu je potrebné ujasniť si, niekoľko otázok, ktoré vám pomôžu vybrať si do vášho obydlia ten najvhodnejší.

Ako často plánujete v krbe kúriť? Bude krb hlavným vykurovacím telesom, alebo bude plniť len doplnkovú funkciu? Koľko miestností a akú veľkú plochu potrebujete krbom vykúriť? Pripravili sme pre vás malý seriál, v ktorom vám odovzdáme niekoľko základných informácií o druhoch krbov na základe ich rozdelenia podľa konštrukcie.

TEPLOVZDUŠNÝ KRB

Na akom princípe pracuje teplovzdušný krb?

Základom teplovzdušného krbu je krbová vložka, ktorá je priamo prepojená s komínom. Ohnisko, ktoré vytvoríme v krbe, ohrieva vzduch nachádzajúci sa v krbovej vložke a takto nakumulované teplo je následne prostredníctvom prúdov vzduchu rozvádzané po miestnosti. Odovzdávanie tepla sa deje buď prirodzeným spôsobom, napríklad prostredníctvom hornej mriežky na krbe, alebo ventilátorom, ktorý ohriaty vzduch pomáha rozvádzať po miestnosti. Ďalšou možnosťou je odovzdávanie tepla pomocou teplovzdušných rozvodov, ktoré potrubím rozdelia teplo aj do iných miestností v obydlí.

Kedy si zvoliť teplovzdušný krb?

Teplovzdušný krb odporúčame najmä v prípade, ak svoj krb nebudete využívať ako hlavný zdroj tepelnej energie v príbytku, ale ako doplnkový typ kúrenia. Do takéhoto typu krbu je treba pre udržanie tepla prikladať viac, čo u mnohých zákazníkov môže evokovať pocit nepohodlia. Na druhej strane, teplovzdušný krb sa dokáže veľmi rýchlo zahriať, čo je veľkou výhodou napríklad pre majiteľov víkendových chát a domčekov, kde potrebujete v chladných mesiacoch vytvoriť teplo čo najrýchlejšie.

Zvážte pre aj proti

V prospech teplovzdušných krbov hrá najmä jednoduchšia stavebná realizácia a údržba. Takýto krb je takisto výhodný z hľadiska ďalšej distribúcie teplého vzduchu, vďaka ktorej vykúrite aj miestnosti, v ktorých sa krb nenachádza. Pokiaľ ide o finančnú stránku, teplovzdušné krby sú spravidla aj lacnejšie. K nevýhodám takéhoto krbu patrí o čosi väčšia spotreba paliva pri snahe udržať teplo čo najdlhšie. Krb môže taktiež spôsobiť vysušovanie vzduchu v miestnosti a rýchle prekúrenie miestnosti.

V prípade, ak sa potrebujete pri výstavbe krbu poradiť s odborníkmi, neváhajte nás kontakovať.

V ďalších príspevkoch sa dozviete viac o teplovodných a akumulačných krboch.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia