Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
18 jan

Ak uvažujete o výstavbe krbového diela v nízkoenergetickom dome, alebo jednoducho chcete mať vo svojom obydlí zdravé prostredie aj popri kúrení,  riešením je výstavba akumulačného sálavého krbu.

Ako funguje sálavý krb?

Krb, ktorý je takto vystavaný neobsahuje žiadne výduchové mriežky. Naopak, teplo, ktoré je v ňom vďaka kúreniu naakumulované, je do priestoru odovzdávané v postupných časových intervaloch. Teplo je teda šírené sálaním, čo je porovnateľné so slnečným žiarením. V miestnosti tak nedochádza k nežiadanému víreniu vzduchu a kúrenie je zdravšie.

Výhody sálavých krbov

  • Akumulačné sálavé krby nie sú náročné na čas a prácu – postačí, ak doňho priložíte 2 – 3 krát denne a teplota v obydlí bude stále príjemná.
  • Vďaka sálavému teplu sa zohrievajú aj okolité predmety a tie ďalej predávajú tepelnú energiu do priestoru
  • Vďaka akumulácii tepla krb „vykuruje“ miestnosť aj dlhšie po vyhasnutí
  • Sálavé teplo má priaznivý vplyv na naše zdravie
  • Krb má veľmi vysokú životnosť a nie je náročný na údržbu

K menším nevýhodám takýchto krbových diel patrí dlhšia doba, ktorá je potrebná na nakumulovanie tepla po zakúrení. Pri akumulačnom sálavom krbe je taktiež potrebné počítať s vyššími nákladmi pri realizácii stavby.

Kedy uvažovať o akumulačnom krbe?

Tento typ krbu je vhodný najmä do nízkoenergetických domov a pre všetkých, ktorí hľadajú krb na pravidelné vykurovanie priestorov. Naopak, akumulačné krby neodporúčame, ak budete krb využívať len na občasné kúrenie – napríklad do chát, ktoré je väčšinou potrebné vykúriť v čo najkratšom čase.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia