Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
06 dec

V ďalšom príspevku z nášho seriálu sa dozviete niekoľko základných informácií o teplovodnom krbe. Kedy sa vám oplatí výstavba krbového diela, založeného na princípe rozvodu tepelnej energie prostredníctvom vodnej vykurovacej sústavy?

Teplovodný krb 

Na akom princípe pracuje teplovodný krb?

Základom teplovodného krbu je krbová vložka s teplovodným výmenníkom. Teplo, ktoré je takýmto krbom produkované, je do okolia rozvádzané dvojako:  väčšia časť tepelnej energie (cca do 80%) je použitá do vykurovacej sústavy, ktorá sa v obydlí nachádza – napr. radiátory, alebo podlahové či stenové kúrenie. Zvyšok tepla je odovzdávané klasicky – prostredníctvom tepelného sálania cez dvierka či obstavanú časť.

Kedy si zvoliť teplovodný krb?

Teplovodný krb je vhodným riešením pre všetky priestory, ktoré sú trvalo obývané a predpokladá sa v nich pravidelné kúrenie. V prípade, že plánujete výstavbu tohto typu krbu v menej obývaných priestoroch – ako je napr. víkendová chata, bude potrebné počítať s tým, že počas mrazov musíte použiť nemrznúcu zmes. Keďže časť tepla je odovzdávaného do priestoru prostredníctvom krbovej vložky, vhodné je rozhodnúť sa pre tento krb, ak máte k dispozícii dostatočne veľkú miestnosť pre jeho umiestnenie. 

Výhody a nevýhody teplovodných krbov

V miestnosti, kde je teplovodný krb umiestnený dochádza k pomerne rýchlemu nábehu tepla. Vďaka vykurovacej sústave, ktorú rozložíme do celého obydlia na základe vlastných predstáv, je teplo rozptýlené v celom vykurovanom priestore rovnomerne. Na rozdiel od teplovzdušného krbu, je pri tomto type výhrevného telesa možné „uložiť“ si vytvorenú tepelnú energiu na neskôr – vďaka akumulačnej nádrži. Teplovodný výmenník mnoho klientov využíva všestranne – ohrejete ním napríklad aj bazén či úžitkovú vodu.

K nevýhodám teplovodného krbu patrí vyššia investícia pri jeho obstarávaní a o niečo náročnejšia obsluha a údržba. Pri výpadkoch prúdu je potrebné rátať s náhradným zdrojom – obehovým čerpadlom.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia