Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
09 jan

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

1.  Zabudnite na starý spôsob kúrenia

Väčšinou sme zvyknutí v krbe podpaľovať zospodu nahor: poukladáme drevo na papier, ktorý podpálime. Oveľa lepší výsledok však dosiahnete, ak zvolíte opačný postup: vytvorte si hustú hranicu a zapáľte jej špičku tak, aby oheň horel zhora nadol. Uvidíte, že požadovanú teplotu dosiahnete rýchlejšie a drevo dokonca vydrží horieť dlhšie.

2. Dbajte na prívod vzduchu

Pri rozkurovaní nechajte na chvíľku pootvorené dvierka ohniska. Víry vzduchu sú totiž pri zakladaní ohňa dôležité – kyslík zapálenie ohňa zjednoduší a urýchli. Mnohokrát sa tiež osvedčí miestnosť pred rozkúrením vyvetrať, pretože naše domovy bývajú často krát tak zateplené, že vzduch miestnosťou neprúdi.

Ak sa vám rozkurovanie pravidelne nedarí, mali by ste skontrolovať, či má váš krb dostatočný ťah. To urobíte jednoduchým trikom: v pootvorených dvierkach na studenej peci podržíte zapálenú zápalku. Pri dostatočnom ťahu by sa mal plameň automaticky otočiť k ohnisku.  Ak plameň ostal nemenný, zvážte prečistenie komína od možných sadzí.

3. Kvalita dreva je rovnako dôležitá ako množstvo

Používate dostatočne vysušené drevo, no aj tak vám plameň vyhasína? Pri rozkurovaní jedno polienko nestačí – určite použite aspoň dve, alebo tri polená. Horenie má totiž niekoľko fáz a jedno poleno celý tento proces utiahnuť nedokáže. Na rozkurovanie sa odporúča používať mäkké drevo, najlepšie nasekané na „fakličky“ , na ktoré položíme tenšie polienka tvrdého dreva.

4. Po sezóne nezabudnite na čistenie

Aj keď sa vám krb môže zdať na prvý pohľad čistý, po každej vykurovacej sezóne kachle určite vyčistite. Aj malý nános sadzí a nečistôt totiž môže spôsobiť nižšiu výhrevnosť vášho krbu. V prípade, ak používate na kúrenie napríklad borovicu, kachle čistite aj častejšie – takéto drevo produkuje totiž väčšie množstvo sadzí.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia