Napíšte nám

Vážený návštevník

Ak sa chcete niečo spýtať, alebo informovať viac o našej práci tak budeme veľmi radi ak nám napíšete prostredníctvom tohoto formulára kontakt na Vás a my Vám určite zodpovieme všetky Vaše otázky.

Prihláste sa na odber noviniek

Vážený návštevník

chcete byť pravidelne informovaný o našich novinkách zo sveta krbov?
Práve na tomto mieste sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Pravidelne budete informovaný o novinkách zo sveta ale aj o našich realizáciách, školeniach a rozhodne nebudú chýbať ani inšpirácie.

Ďakujeme za Váš záujem.
Vaše osobné údaje budú použité výlučne pre naše potreby a nebudú poskytnuté tretím stranám. Svoj súhlas so zasielaním propagačných e-mailov môžete kedykoľvek odvolať.
03 aug

Aby váš vonkajší krb fungoval správne a slúžil vám mnoho rokov, je potrebné venovať mu trochu nenáročnej starostlivosti. Viete, ako sa oň správne starať?

Správne umiestnenie

Najlepším spôsobom ako minimalizovať náklady na údržbu krbu je vopred si zvážiť, kam ho umiestnite. Pokúste sa krb ochrániť od oblastí, ktoré sú vystavené silnému vetru. Vďaka tomu sa vyhnete popolu a žeravým uhlíkom, ktoré prúd vzduchu môže odniesť na nechcené miesta. V prípade, že je krb vystavený dažďu (nie je umiestnený v altánku a podobne), odporúčame ochranné kryty a podložky. Tie zabránia tomu, aby krb ostával v kalužiach popolovej vody.

Krbový materiál

Materiál, z ktorého je krb vystavaný, podlieha opotrebeniu najrýchlejšie. Najlepším spôsobom, ako krb zachovať v pôvodnom stave čo najdlhšie, je vonkajší tmel alebo ochranná farba. Tú využite určite v prípade, ak má váš krb liatinové, alebo medené súčasti, ktoré rýchlo podliehajú nechcenej patine.

Pravidelné čistenie

Z centrálneho ohniska odporúčame vymetať popol čo najčastejšie. Udržiavaním vnútorného priestoru bez popola eliminujete možnosť vzniku drobných požiarov, ktoré môžu byť nebezpečné.

Pozor! Pri výbere popola nikdy nepoužívajte papierové vrecká, alebo akékoľvek iné horľavé materiály. Odporúčame použiť kovové náradie a vedierko. Popol nechajte odstáť aspoň 1 noc pred tým, ako s ním budete narábať.

Údržba komínu

Jedným z najdôležitejších krokov pri údržbe externých krbov, je zabrániť vode a nečistotám, aby sa dostali do komína. Keďže vonkajší krb nie je hermeticky uzavretý, je oveľa náchylnejší k poškodeniu. Raz ročne odporúčame krb aj komín vyčistiť drôtenou kefou, aby ste odstránili zvyškové nánosy popola a dymu.

Máte otázky na ktoré by ste chceli odpoveď?

Neváhajte a napíšte nám

Potrebujete rýchlo rozkúriť v krbe, no oheň vám vyhasína, alebo podpálené drevo len dymí? Prečítajte si naše rady a rozkúrte vo vašom krbe ihneď!

Neviete sa rozhodnúť
Aký krb je pre vás vhodný?

Prinášame vám jedinečný nástroj ktorý vám
vyhodnotí aký typ krbu je pre vás najvhodnejší

spustiť analýzu

Kontakt

Design Krby Gálik s.r.o.
Martina  Benku 17
977 03 Brezno, slovakia